Hoe maak je een schermafbeelding op Acer Liquid Jade Z .

In veel situaties is het zeer praktisch een schermafbeelding te kunnen maken op een Acer Liquid Jade Z. Hetzij je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een prachtige webweergave wilt opnemen. Daarom is het vandaag de dag van belang de techniek om een screenshot te kunnen maken op je Acer Liquid Jade Z te beheersen. Geen angst , het is niet moeilijk! We kunnen namelijk verscheidene methodes vinden hoe je een schermafbeelding maakt op een Acer Liquid Jade Z en we gaan ze in deze tutorial behandelen. Ten eerste zullen we zien hoe je een screenshot kan maken dankzij de knoppen van de telefoon. Dan zullen we zien hoe je een screenshot kunt maken met het Acer Liquid Jade Z-menu. Uiteindelijk zullen we ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-acer-liquid-jade-z

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Acer Liquid Jade Z

Dit is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Acer Liquid Jade Z. Want, om een schermafbeelding vast te leggen, hoef je alleen op twee knoppen tegelijk te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze zeker overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Wanneer de schermafbeelding op je Acer Liquid Jade Z klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Indien je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet precies gelijktijdig op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje handig zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Acer Liquid Jade Z standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het zou kunnen dat deze werkt op Acer Liquid Jade Z. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Op welke manier je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de powerknop van de Acer Liquid Jade Z blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Zodra je dan de optie Screen Capture ziet, hoef je er enkel maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Indien je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Acer Liquid Jade Z. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed voorstelbaar om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Indien je een eenvoudige manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Acer Liquid Jade Z, weet dat er een heleboel applicaties zijn die je de mogelijkheid bieden de screenshot te maken. Daarom hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je getest, hoe je veel eenvoudiger een screenshot kan maken dan met de hierboven genoemde opties. Deze applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Acer Liquid Jade Z te maken.Je kan dan een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt gelijktijdig op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is erg interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Bekijk onze tutorial ingeval je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je kunt dus besluiten of je liever het menu en de knoppen van je Acer Liquid Jade Z gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Acer Liquid Jade Z

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze ook terug kunnen vinden op Acer Liquid Jade Z. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die uitwisselen of naar je computer doorsturen, dan moet je wel weten waar deze is. Normaal worden schermafbeeldingen vastgelegd in een map die bereikbaar is via de camerarol van de Acer Liquid Jade Z. En daar moet je namelijk een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt toegepast.

En nu, weet je alles!