SMS is een van de meest gebruikte communicatiemiddelen vandaag de dag. Een groot deel van ons dagelijks leven staat geschreven in onze sms-gesprekken. Of het nu gaat om het bewaren van een belangrijk zakelijk bericht of een sentimenteel bericht, het is mogelijk om de sms-berichten van je Wiko Jerry 3 op te slaan. Er is eigenlijk maar één methode mogelijk: je moet er een applicatie voor gebruiken omdat Android er geen ingebouwde tool voor heeft. Ten eerste bekijken we hoe je een back-up kan maken van de sms-berichten op je Wiko Jerry 3. En vervolgens hoe je de sms’jes van je Wiko Jerry 3 op je PC of je Mac kunt overzetten.

back-up-sms-wiko-jerry-3

Back-up maken van SMS op de Wiko Jerry 3 met de SMS Backup applicatie

Als je de sms-berichten van je Wiko Jerry 3 wilt opslaan, moet je er een applicatie voor gebruiken. In deze tutorial hebben we gekozen voor SMS Backup, omdat deze gemakkelijk te gebruiken is en vooral gratis is. Dus, de eerste stap is het downloaden en installeren van SMS Backup op jouw Wiko Jerry 3. Zodra je dit hebt gedaan, open je de applicatie en klik je op Opslaan. Je kunt dan de locatie van de back-up kiezen, of in het interne geheugen van je Wiko Jerry 3 of op de SD-kaart. Zodra je de locatie geselecteerd hebt, valideer en vink MMS aan, dan sla je die tegelijk ook op. Dit alles gevalideerd en de back-up van je sms-berichten op je Wiko Jerry 3 zal worden uitgevoerd.

SMS overzetten van de Wiko Jerry 3 op je PC of MAC

De eenvoudigste manier om SMS-berichten van je Wiko Jerry 3 naar je PC of MAC te brengen is de eerder gemaakte back-up over te zetten. Je moet dus eerst een back-up maken met de techniek die je in de vorige paragraaf hebt gezien. Wanneer je dit hebt gedaan, hoef je alleen maar het back-upbestand naar je PC of Mac te kopiëren. Dus, je moet een back-up van de sms-berichten op je Wiko Jerry 3 maken en deze vervolgens kopiëren, dan je PC of Mac op je Wiko Jerry 3 aansluiten en het bestand kopiëren. Dat is het, je SMS wordt opgeslagen op je PC of Mac.