Het kan gebeuren dat de Power-knop op je Samsung Galaxy S9 het niet meer doet. Bijvoorbeeld doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Dus, wanneer dit gebeurt, zou je niet weten hoe je jouw Samsung Galaxy S9 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de diverse technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Ten tweede zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte raden we je een applicatie aan die de Samsung Galaxy S9 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopSamsung-Galaxy-S9

Forceer de opstart van Samsung Galaxy S9 zonder Power-knop

Hoewel de Power-knop van je Samsung Galaxy S9 kapot is, is het nog steeds mogelijk om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Samsung Galaxy S9 start op


Als je Samsung Galaxy S9 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de gelegenheid geeft een applicatie te installeren om de Samsung Galaxy S9 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, zou je de Samsung Galaxy S9 kunnen starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Samsung Galaxy S9 uit elkaar haalt en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Samsung Galaxy S9 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Samsung Galaxy S9 op te starten zonder de power-knop

Als je met succes je Samsung Galaxy S9 hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou je een manier moeten bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Samsung Galaxy S9 blijven gebruiken.