Het kan gebeuren dat de Power-knop op je Nokia Lumia 730 het niet meer doet. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop doet het niet meer. Dus, ingeval dit gebeurt, weet je niet meer hoe je jouw Nokia Lumia 730 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. En dat is de reden dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En ten slotte adviseren we je een applicatie die de Nokia Lumia 730 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopnokia-lumia-730

Forceer de opstart van Nokia Lumia 730 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Nokia Lumia 730 het niet meer doet, is het nog altijd haalbaar om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Nokia Lumia 730 start op


Zodra je Nokia Lumia 730 weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een applicatie te installeren om de Nokia Lumia 730 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, zou je de Nokia Lumia 730 kunnen starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Nokia Lumia 730 uit elkaar haalt en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Nokia Lumia 730 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Nokia Lumia 730 op te starten zonder de power-knop

Zodra het je is gelukt de Nokia Lumia 730 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou je een manier moeten bedenken om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Nokia Lumia 730 blijven gebruiken.