Hoe maak je een schermafbeelding op Alcatel One Touch Idol X .

In veel gelegenheden is het zeer handig een schermafbeelding te kunnen maken op een Alcatel One Touch Idol X. Of je nu een screenshot wilt maken van een Snapchat die een vriend je heeft gestuurd of dat je een bijzondere webweergave wilt opnemen. Om die reden is het vandaag belangrijk de methode om een screenshot te kunnen maken op je Alcatel One Touch Idol X te kennen. Geen angst , het is niet ingewikkeld! We kunnen namelijk verscheidene manieren vinden om een schermafbeelding te maken op een Alcatel One Touch Idol X en we gaan ze in deze tutorial bespreken. Eerst zullen we zien hoe je een screenshot maakt dankzij de knoppen van de telefoon. Daarna zullen we zien hoe je een screenshot maakt met het Alcatel One Touch Idol X-menu. Als laatst eindigen we met te ontdekken wat de techniek is hoe je een screenshot maakt met een applicatie.

hoe-maak-je-een-schermafbeelding-op-alcatel-one-touch-idol-x

Maak een schermafbeelding met de knoppen van Alcatel One Touch Idol X

Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste en snelste manier om een screenshot te maken met je Alcatel One Touch Idol X. Inderdaad, om een schermafbeelding te nemen, hoef je alleen maar op twee knoppen gelijktijdig te drukken. De knoppen opwelke je moet drukken, kunnen variëren, volgens het model van je telefoon, nietemin zullen ze vast overeenkomen met een van de onderstaande technieken:

• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omlaagknop.
• Druk tegelijkertijd op de aan-uitknop en op de volume-omhoogknop.
• Druk tegelijkertijd op de terugknop en op de aan-uitknop.
• Druk tegelijkertijd op de thuisknop en op de aan-uitknop.

Op het moment dat de schermafbeelding op je Alcatel One Touch Idol X klaar is, zie je een korte flits op het scherm van de mobiel, en het welbekende geluid van de camerasluiter. Als je dat niet ziet of hoort, zegt dit dat de opname niet heeft plaatsgevonden. Het gebeurd nog wel eens dat je niet exact tegelijkertijd op de knoppen drukt. Dit is een klein nadeel van deze techniek, je moet wel een beetje bekwaam zijn!

Maak een schermafbeelding met behulp van het Alcatel One Touch Idol X standby-menu

Deze techniek werkt niet op alle smartphones, maar het kan zijn dat deze werkt op Alcatel One Touch Idol X. De techniek is het slaapmenu te gebruiken om de optie Schermvastlegging toe te passen. Hoe je dit menu opent, is echt makkelijk, je hoeft alleen maar op de aan-uit-knop van de Alcatel One Touch Idol X blijven te drukken. Zodra je dat doet, zul je nu het slaapmenu met meerdere opties verschijnen, zoals mobiel opnieuw opstarten of de vliegtuigmodus. Als je nu de optie Screen Capture ziet, hoef je er alleen maar op te klikken om de schermkopie uit te voeren. Als je deze optie niet ziet, is deze waarschijnlijk niet disponibel op je Alcatel One Touch Idol X. Wees niet ongerust , het is ook totaal goed mogelijk om zonder moeilijkheid een screenshot te maken met behulp van applicaties.

Maak een schermafbeelding met een applicatie

Als je een makkelijke manier wenst om een schermafbeelding te maken met je Alcatel One Touch Idol X, weet dat er vele applicaties zijn die je de mogelijkheid geven de screenshot te maken. Om die reden hebben wij de applicatie Screenshot (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.enlightment.screenshot&hl=nl) voor je gecheckt, waarmee je veel gemakkelijker een screenshot kan maken dan met de hierboven besproken opties. Dit soort applicatie zal snelkoppelingen installeren om schermafbeeldingen op je Alcatel One Touch Idol X te maken.Je kan zo een screenshot maken door het shotpictogram aan te raken, of je drukt tegelijk op de aan-uitknop en de volume-omlaagknop, of je drukt tegelijkertijd op de aan-uitknop en de homeknop. Deze applicatie-optie is heel interessant in het geval dat je niet hebt kunnen vinden hoe je een screenshot kan maken. Lees onze tutorial indien je niet weet hoe je een applicatie kunt installeren.

Je hebt de keus of je liever het menu en de knoppen van je Alcatel One Touch Idol X gebruikt, of de applicatie.

Waar vind je de schermafbeeldingen op Alcatel One Touch Idol X

Schermafbeeldingen maken is mooi, maar je moet ze wel op kunnen sporen op Alcatel One Touch Idol X. Als je namelijk een schermafdruk hebt gemaakt en je wilt die delen of naar je computer overbrengen, moet je dan wel weten waar deze zich bevindt. Normaal worden schermafbeeldingen opgeslagen in een map die toegankelijk is vanuit de Alcatel One Touch Idol X fotogalerij. Want daar moet je inderdaad een map kunnen tegenkomen met alle opnames. Het moet dezelfde locatie zijn, ervan uitgaande dat je een applicatie hebt gebruikt.

En nu, weet je alles!