Het zou kunnen gebeuren dat de Power-knop op je Fairphone het niet meer doet. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop is kapot. Dus, ingeval dit gebeurt, weet je niet meer hoe je jouw Fairphone op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het onmogelijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit wellicht mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. Ten eerste zullen we zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het handmatig kan doen. En ten slotte adviseren we je een App die de Fairphone opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopfairphone

Forceer de opstart van Fairphone zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Fairphone defect is, is het nog steeds haalbaar om de telefoon op te starten. Volg hiervoor de hieronder beschreven stappen :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Fairphone start op


Zodra je Fairphone weer is opgestart, raden we je aan naar de derde stap te gaan die je de mogelijkheid geeft een App te installeren om de Fairphone op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je nou van het handige type bent, is het mogelijk om de Fairphone te starten door hem te demonteren. We raden je het niet per se aan, maar weet dat het soms kan werken. Als je de Fairphone demonteert en je de Power-knop verwijdert, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Fairphone op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Fairphone op te starten zonder de power-knop

Zodra je met succes je Fairphone hebt gestart zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Daarom raden we je aan de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de defecte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Ja, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Fairphone blijven gebruiken.