Het kan wel eens gebeuren als je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy Tab 2. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste gaan we uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy Tab 2 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy Tab 2 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Samsung-Galaxy-Tab-2

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Samsung Galaxy Tab 2 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy Tab 2 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy Tab 2?

Als je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy Tab 2, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Tab 2 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy Tab 2 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy Tab 2 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy Tab 2 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.