Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je OnePlus 6T. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw OnePlus 6T kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je OnePlus 6T in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-oneplus-6t

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw OnePlus 6T verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw OnePlus 6T geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw OnePlus 6T?

Als je een APN wilt instellen op jouw OnePlus 6T, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw OnePlus 6T in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw OnePlus 6T in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw OnePlus 6T moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse OnePlus 6T hebt gekocht en dat diegeen die jou de OnePlus 6T heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.