NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de LG G4. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je LG G4 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je LG G4 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lg-g4

Wat is de NFC-functie op je LG G4

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw LG G4 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG G4 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je LG G4.

Hoe activeer je de NFC van je LG G4

Als je de NFC op je LG G4 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je LG G4 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG G4 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je LG G4 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je LG G4

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw LG G4 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG G4

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je LG G4 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je LG G4 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je LG G4 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.