Het kan wel eens gebeuren wanneer je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je HUAWEI P20 Lite. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw HUAWEI P20 Lite kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je HUAWEI P20 Lite in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-p20-lite

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw HUAWEI P20 Lite verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw HUAWEI P20 Lite geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HUAWEI P20 Lite?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw HUAWEI P20 Lite, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HUAWEI P20 Lite in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw HUAWEI P20 Lite in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw HUAWEI P20 Lite moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse HUAWEI P20 Lite hebt gekocht en dat diegeen die jou de HUAWEI P20 Lite heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.