Misschien is het je wel eens overkomen als je naar het buitenland reist of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je HTC U11. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst gaan we bekijken wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw HTC U11 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je HTC U11 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-htc-u11

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw HTC U11 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw HTC U11 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HTC U11?

Indien je een APN wilt instellen op jouw HTC U11, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HTC U11 in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw HTC U11 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse HTC U11 hebt gekocht en dat de persoon die jou de HTC U11 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.