Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Honor 6C. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst zullen we bekijken wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Honor 6C kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Honor 6C in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-honor-6c

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Honor 6C verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Honor 6C geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Honor 6C?

Als je een APN wilt instellen op jouw Honor 6C, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Honor 6C in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Honor 6C in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Honor 6C hebt gekocht en dat de persoon die jou de Honor 6C heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.