Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je HONOR 6 Plus. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst gaan we bekijken wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw HONOR 6 Plus kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je HONOR 6 Plus in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-honor-6-plus

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw HONOR 6 Plus verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw HONOR 6 Plus geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HONOR 6 Plus?

Indien je een APN wilt instellen op jouw HONOR 6 Plus, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HONOR 6 Plus in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw HONOR 6 Plus in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse HONOR 6 Plus hebt gekocht en dat diegeen die jou de HONOR 6 Plus heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.