NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de ZTE Axon 9 Pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je ZTE Axon 9 Pro kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je ZTE Axon 9 Pro activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-zte-axon-9-pro

Wat is de NFC-functie op je ZTE Axon 9 Pro

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw ZTE Axon 9 Pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw ZTE Axon 9 Pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je ZTE Axon 9 Pro.

Hoe activeer je de NFC van je ZTE Axon 9 Pro

Als je de NFC op je ZTE Axon 9 Pro wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je ZTE Axon 9 Pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van ZTE Axon 9 Pro gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je ZTE Axon 9 Pro activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je ZTE Axon 9 Pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw ZTE Axon 9 Pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je ZTE Axon 9 Pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je ZTE Axon 9 Pro te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je ZTE Axon 9 Pro wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je ZTE Axon 9 Pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.