NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung XCover 4. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Samsung XCover 4 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Samsung XCover 4 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-xcover-4

Wat is de NFC-functie op je Samsung XCover 4

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Samsung XCover 4 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung XCover 4 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Samsung XCover 4 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung XCover 4

Als je de NFC op je Samsung XCover 4 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung XCover 4 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung XCover 4 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Samsung XCover 4 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung XCover 4

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Samsung XCover 4 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung XCover 4

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung XCover 4 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Samsung XCover 4 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Samsung XCover 4 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.