NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Orange. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Orange kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Orange activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-orange

Wat is de NFC-functie op je Orange

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Orange moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Orange dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Orange.

Hoe activeer je de NFC van je Orange

Als je de NFC op je Orange wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Orange te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Orange gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Orange activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Orange

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Orange en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Orange

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Orange te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Orange wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Orange te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.