NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Orange Nura. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Orange Nura kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Orange Nura activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-orange-nura

Wat is de NFC-functie op je Orange Nura

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Orange Nura moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Orange Nura dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Orange Nura.

Hoe activeer je de NFC van je Orange Nura

Als je de NFC op je Orange Nura zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Orange Nura te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Orange Nura gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Orange Nura activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Orange Nura

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Orange Nura en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Orange Nura

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Orange Nura te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Orange Nura wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Orange Nura te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.