NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Orange Nura 2. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Orange Nura 2 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Orange Nura 2 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-orange-nura-2

Wat is de NFC-functie op je Orange Nura 2

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Orange Nura 2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Orange Nura 2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Orange Nura 2 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Orange Nura 2

Als je de NFC op je Orange Nura 2 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Orange Nura 2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Orange Nura 2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Orange Nura 2 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Orange Nura 2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Orange Nura 2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Orange Nura 2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Orange Nura 2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Orange Nura 2 wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Orange Nura 2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.