NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Oppo R7s. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Oppo R7s kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Oppo R7s activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-oppo-r7s

Wat is de NFC-functie op je Oppo R7s

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Oppo R7s moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Oppo R7s dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Oppo R7s te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Oppo R7s

Als je de NFC op je Oppo R7s wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Oppo R7s te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Oppo R7s gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Oppo R7s activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Oppo R7s

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Oppo R7s en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Oppo R7s

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Oppo R7s te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Oppo R7s wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Oppo R7s te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.