NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Nokia 6. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Nokia 6 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Nokia 6 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-nokia-6

Wat is de NFC-functie op je Nokia 6

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Nokia 6 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Nokia 6 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Nokia 6 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Nokia 6

Als je de NFC op je Nokia 6 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Nokia 6 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Nokia 6 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Nokia 6 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Nokia 6

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Nokia 6 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Nokia 6

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Nokia 6 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Nokia 6 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Nokia 6 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.