NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Neffos C9. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Neffos C9 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Neffos C9 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-neffos-c9

Wat is de NFC-functie op je Neffos C9

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Neffos C9 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Neffos C9 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Neffos C9 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Neffos C9

Als je de NFC op je Neffos C9 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Neffos C9 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Neffos C9 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Neffos C9 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Neffos C9

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Neffos C9 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Neffos C9

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Neffos C9 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Neffos C9 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Neffos C9 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.