Het kan gebeuren dat jij je Wiko Lenny 3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend als dit gebeurt, omdat de Wiko Lenny 3 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko Lenny 3-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wiko Lenny 3 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-lenny-3

Wat te doen als je Wiko Lenny 3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Lenny 3 te repareren.

Controleer of je Wiko Lenny 3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Wiko Lenny 3 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko Lenny 3 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Lenny 3 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Lenny 3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko Lenny 3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Wiko Lenny 3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Lenny 3 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wiko Lenny 3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Wiko Lenny 3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Wiko Lenny 3-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Lenny 3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko Lenny 3-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Lenny 3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Wiko Lenny 3 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Wiko Lenny 3 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Wiko Lenny 3 wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Wiko Lenny 3 gevallen?

Als je Wiko Lenny 3 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko Lenny 3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Lenny 3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.