NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Motorola Moto Z3. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Motorola Moto Z3 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Motorola Moto Z3 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-motorola-moto-z3

Wat is de NFC-functie op je Motorola Moto Z3

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Motorola Moto Z3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Motorola Moto Z3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Motorola Moto Z3 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Motorola Moto Z3

Als je de NFC op je Motorola Moto Z3 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Motorola Moto Z3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Motorola Moto Z3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Motorola Moto Z3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Motorola Moto Z3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Motorola Moto Z3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Motorola Moto Z3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Motorola Moto Z3 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Motorola Moto Z3 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Motorola Moto Z3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.