NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Microsoft Lumia 532. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Microsoft Lumia 532 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Microsoft Lumia 532 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-microsoft-lumia-532

Wat is de NFC-functie op je Microsoft Lumia 532

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Microsoft Lumia 532 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Microsoft Lumia 532 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Microsoft Lumia 532 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Microsoft Lumia 532

Als je de NFC op je Microsoft Lumia 532 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Microsoft Lumia 532 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Microsoft Lumia 532 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Microsoft Lumia 532 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Microsoft Lumia 532

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Microsoft Lumia 532 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Microsoft Lumia 532

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Microsoft Lumia 532 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Microsoft Lumia 532 wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Microsoft Lumia 532 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.