NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de LG V20. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je LG V20 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je LG V20 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lg-v20

Wat is de NFC-functie op je LG V20

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw LG V20 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG V20 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te maken van de NFC van je LG V20.

Hoe activeer je de NFC van je LG V20

Als je de NFC op je LG V20 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je LG V20 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG V20 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je LG V20 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je LG V20

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw LG V20 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG V20

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je LG V20 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je LG V20 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je LG V20 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.