NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de LG K8. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je LG K8 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je LG K8 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lg-k8

Wat is de NFC-functie op je LG K8

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw LG K8 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG K8 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je LG K8 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je LG K8

Als je de NFC op je LG K8 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je LG K8 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG K8 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je LG K8 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je LG K8

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw LG K8 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG K8

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je LG K8 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je LG K8 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je LG K8 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.