NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Honor 8X. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Honor 8X kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Honor 8X activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-honor-8x

Wat is de NFC-functie op je Honor 8X

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Honor 8X moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Honor 8X dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je Honor 8X te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Honor 8X

Als je de NFC op je Honor 8X zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Honor 8X te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Honor 8X gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Honor 8X activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Honor 8X

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Honor 8X en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Honor 8X

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Honor 8X te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Honor 8X wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Honor 8X te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.