NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Google Pixel 3. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Google Pixel 3 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Google Pixel 3 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-google-pixel-3

Wat is de NFC-functie op je Google Pixel 3

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Google Pixel 3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Google Pixel 3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Google Pixel 3 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Google Pixel 3

Als je de NFC op je Google Pixel 3 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Google Pixel 3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Google Pixel 3 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Google Pixel 3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Google Pixel 3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Google Pixel 3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Google Pixel 3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Google Pixel 3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Google Pixel 3 wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Google Pixel 3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.