NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de DOOGEE X60L. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je DOOGEE X60L kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je DOOGEE X60L activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-doogee-x60l

Wat is de NFC-functie op je DOOGEE X60L

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw DOOGEE X60L moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw DOOGEE X60L dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je DOOGEE X60L.

Hoe activeer je de NFC van je DOOGEE X60L

Als je de NFC op je DOOGEE X60L zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je DOOGEE X60L te activeren, moet je naar het instellingenmenu van DOOGEE X60L gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je DOOGEE X60L activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je DOOGEE X60L

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw DOOGEE X60L en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je DOOGEE X60L

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je DOOGEE X60L te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je DOOGEE X60L wilt koppelen, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je DOOGEE X60L te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.