NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Alcatel 3x. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Alcatel 3x kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Alcatel 3x activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Alcatel-3x

Wat is de NFC-functie op je Alcatel 3x

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Alcatel 3x moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Alcatel 3x dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Alcatel 3x te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Alcatel 3x

Als je de NFC op je Alcatel 3x wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Alcatel 3x te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Alcatel 3x gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Alcatel 3x activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Alcatel 3x

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Alcatel 3x en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Alcatel 3x

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Alcatel 3x te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Alcatel 3x wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Alcatel 3x te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.