NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Acer Liquid Z630. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Acer Liquid Z630 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Acer Liquid Z630 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-acer-liquid-z630

Wat is de NFC-functie op je Acer Liquid Z630

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Acer Liquid Z630 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Acer Liquid Z630 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Acer Liquid Z630 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Acer Liquid Z630

Als je de NFC op je Acer Liquid Z630 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Acer Liquid Z630 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Acer Liquid Z630 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Acer Liquid Z630 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Acer Liquid Z630

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Acer Liquid Z630 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Acer Liquid Z630

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Acer Liquid Z630 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Acer Liquid Z630 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Acer Liquid Z630 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.