Het kan gebeuren dat je Samsung Galaxy Note 8 zichzelf uitschakelt zonder speciale reden. Dat is natuurlijk heel vervelend, want hij valt vaak op onhandige momenten uit. Maak je geen zorgen, in het geval dat je Samsung Galaxy Note 8 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij een probleem heeft. In feite zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen uit te leggen. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de oorzaken kunnen zijn voor het uitvallen van Samsung Galaxy Note 8 en hoe we dit kunnen verhelpen. Ten eerste zullen we kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Vervolgens zullen we zien dat het mogelijk is dat de Samsung Galaxy Note 8 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-samsung-galaxy-note-8

Samsung Galaxy Note 8 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de Samsung Galaxy Note 8 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, is dat vaak een teken dat de batterij buiten werking is. Als je een reserve batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de Samsung Galaxy Note 8 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem zich blijft voordoen, ga dan naar de winkel.

De batterij van Samsung Galaxy Note 8 is slecht gekalibreerd

Het kan gebeuren dat de Samsung Galaxy Note 8 zonder reden uitvalt omdat de batterij slecht gekalibreerd is. Dit betekent dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij eigenlijk is. De Samsung Galaxy Note 8 valt dan uit omdat hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je de Samsung Galaxy Note 8 helemaal ontladen. Verwijder de batterij en zet hem dan weer terug. Sluit hem dan op de oplader aan en laat de Samsung Galaxy Note 8 maximaal opladen. In principe zal de Samsung Galaxy Note 8 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

Samsung Galaxy Note 8 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting is ook een van de meest voorkomende redenen waardoor de Samsung Galaxy Note 8 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De oorzaken voor oververhitting kunnen menigvuldig zijn en we adviseren je om ons artikel oververhitting van Samsung Galaxy Note 8 te lezen.

Samsung Galaxy Note 8 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dit is een van de bekende problemen die het uitvallen van de Samsung Galaxy Note 8 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, kan het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je Samsung Galaxy Note 8 controleren. Hiervoor kun je onze gids Update van Samsung Galaxy Note 8 raadplegen hoe je jouw Samsung Galaxy Note 8 kunt updaten.

Een App kan Samsung Galaxy Note 8 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige Apps kunnen inderdaad bugs op de Samsung Galaxy Note 8 veroorzaken en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw Samsung Galaxy Note 8 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, betekent dit dus dat het probleem daar vandaan komt, en als dat zo is, verwijder dan die App.