Het kan gebeuren dat jij je XIAOMI Mi A2 Lite wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de XIAOMI Mi A2 Lite nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het XIAOMI Mi A2 Lite-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je XIAOMI Mi A2 Lite niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanxiaomi-mi-a2-lite

Wat te doen als je XIAOMI Mi A2 Lite-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je XIAOMI Mi A2 Lite te herstellen.

Controleer of je XIAOMI Mi A2 Lite volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je XIAOMI Mi A2 Lite goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je XIAOMI Mi A2 Lite geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van XIAOMI Mi A2 Lite uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je XIAOMI Mi A2 Lite om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het XIAOMI Mi A2 Lite-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het XIAOMI Mi A2 Lite-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je XIAOMI Mi A2 Lite nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van XIAOMI Mi A2 Lite licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de XIAOMI Mi A2 Lite gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het XIAOMI Mi A2 Lite-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het XIAOMI Mi A2 Lite-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het XIAOMI Mi A2 Lite-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een XIAOMI Mi A2 Lite- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je XIAOMI Mi A2 Lite water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de XIAOMI Mi A2 Lite in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je XIAOMI Mi A2 Lite lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de XIAOMI Mi A2 Lite gevallen?

Als je XIAOMI Mi A2 Lite onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je XIAOMI Mi A2 Lite de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je XIAOMI Mi A2 Lite alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.