Het kan gebeuren dat jij je Wiko Stairway wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Wiko Stairway onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Stairway-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wiko Stairway niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-stairway

Wat te doen als je Wiko Stairway-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Stairway te herstellen.

Controleer of je Wiko Stairway volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Wiko Stairway goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko Stairway geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Stairway uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Stairway om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Stairway-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Wiko Stairway-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Stairway opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko Stairway licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Wiko Stairway gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko Stairway-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Wiko Stairway-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko Stairway-scherm te verwisselen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Stairway- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Wiko Stairway water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Wiko Stairway in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Wiko Stairway een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Wiko Stairway gevallen?

Als je Wiko Stairway kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Wiko Stairway de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Stairway alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.