Het kan gebeuren dat jij je Wiko Sunset 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig indien dit gebeurt, omdat de Wiko Sunset 2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Sunset 2-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Wiko Sunset 2 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-sunset-2

Wat te doen als je Wiko Sunset 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wiko Sunset 2 te herstellen.

Controleer of je Wiko Sunset 2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Wiko Sunset 2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Sunset 2 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko Sunset 2 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Sunset 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Sunset 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Wiko Sunset 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Sunset 2 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wiko Sunset 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Wiko Sunset 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Wiko Sunset 2-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het Wiko Sunset 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko Sunset 2-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Sunset 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Wiko Sunset 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Wiko Sunset 2 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Wiko Sunset 2 wat te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Sunset 2 gevallen?

Als je Wiko Sunset 2 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Wiko Sunset 2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Sunset 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.