Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Note 20 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Note 20 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy Note 20-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Samsung Galaxy Note 20 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-note-20

Wat te doen als je Samsung Galaxy Note 20-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Note 20 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy Note 20 volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Samsung Galaxy Note 20 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Note 20 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Note 20 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy Note 20 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy Note 20-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Samsung Galaxy Note 20-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Note 20 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Note 20 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Samsung Galaxy Note 20 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Note 20-scherm

Indien je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy Note 20-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas noodzakelijk om het Samsung Galaxy Note 20-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Note 20- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy Note 20 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Samsung Galaxy Note 20 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Samsung Galaxy Note 20 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy Note 20 gevallen?

Als je Samsung Galaxy Note 20 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy Note 20 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Note 20 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.