Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy A9 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar indien dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy A9 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy A9-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Samsung Galaxy A9 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-a9

Wat te doen als je Samsung Galaxy A9-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy A9 te herstellen.

Controleer of je Samsung Galaxy A9 volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Samsung Galaxy A9 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy A9 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy A9 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy A9 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy A9-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Samsung Galaxy A9-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy A9 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy A9 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Samsung Galaxy A9 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy A9-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Samsung Galaxy A9-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Samsung Galaxy A9-scherm te verwisselen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy A9- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy A9 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Samsung Galaxy A9 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Samsung Galaxy A9 een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Galaxy A9 gevallen?

Als je Samsung Galaxy A9 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy A9 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy A9 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.