Het kan gebeuren dat jij je Alcatel One Touch Idol 4S wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Alcatel One Touch Idol 4S nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel One Touch Idol 4S-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Alcatel One Touch Idol 4S niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanalcatel-one-touch-idol-4s

Wat te doen als je Alcatel One Touch Idol 4S-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Alcatel One Touch Idol 4S te repareren.

Controleer of je Alcatel One Touch Idol 4S volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Alcatel One Touch Idol 4S goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Alcatel One Touch Idol 4S geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel One Touch Idol 4S uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Alcatel One Touch Idol 4S om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel One Touch Idol 4S-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Alcatel One Touch Idol 4S-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel One Touch Idol 4S nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Alcatel One Touch Idol 4S licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Alcatel One Touch Idol 4S gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel One Touch Idol 4S-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Alcatel One Touch Idol 4S-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het Alcatel One Touch Idol 4S-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel One Touch Idol 4S- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Alcatel One Touch Idol 4S water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Alcatel One Touch Idol 4S in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Alcatel One Touch Idol 4S ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Alcatel One Touch Idol 4S gevallen?

Als je Alcatel One Touch Idol 4S onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Alcatel One Touch Idol 4S de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel One Touch Idol 4S alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.