Het kan gebeuren dat jij je Alcatel 3x wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk vervelend als dit gebeurt, omdat de Alcatel 3x ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Alcatel 3x-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Alcatel 3x niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanAlcatel-3x

Wat te doen als je Alcatel 3x-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Alcatel 3x te repareren.

Controleer of je Alcatel 3x volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Alcatel 3x goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Alcatel 3x geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Alcatel 3x uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Alcatel 3x om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Alcatel 3x-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Alcatel 3x-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Alcatel 3x opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Alcatel 3x licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Alcatel 3x gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Alcatel 3x-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Alcatel 3x-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Alcatel 3x-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Alcatel 3x- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Alcatel 3x water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Alcatel 3x in het water is gevallen of als je laatst in een zeer vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Alcatel 3x een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Alcatel 3x gevallen?

Als je Alcatel 3x onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Alcatel 3x de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Alcatel 3x alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.