Het kan gebeuren dat jij je Acer Liquid Z4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend als dit gebeurt, omdat de Acer Liquid Z4 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Acer Liquid Z4-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Acer Liquid Z4 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanacer-liquid-z4

Wat te doen als je Acer Liquid Z4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Acer Liquid Z4 te repareren.

Controleer of je Acer Liquid Z4 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Acer Liquid Z4 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Acer Liquid Z4 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Acer Liquid Z4 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Acer Liquid Z4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Acer Liquid Z4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Acer Liquid Z4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Acer Liquid Z4 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Acer Liquid Z4 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Acer Liquid Z4 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Acer Liquid Z4-scherm

Ingeval je in de voorgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Acer Liquid Z4-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Acer Liquid Z4-scherm te vernieuwen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Acer Liquid Z4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Acer Liquid Z4 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Acer Liquid Z4 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Acer Liquid Z4 lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Acer Liquid Z4 gevallen?

Als je Acer Liquid Z4 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Acer Liquid Z4 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Acer Liquid Z4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.