Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Gigaset ME in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is echt haalbaar een Gigaset ME die in het water is gevallen te redden. Maar daarom is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Gigaset ME. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Gigaset ME in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doengigaset-me

Stappen die je moet volgen als je Gigaset ME in het water is gevallen

Als je je Gigaset ME in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Gigaset ME niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de Gigaset ME in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Gigaset ME het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Gigaset ME uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Gigaset ME zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Gigaset ME zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Gigaset ME plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Gigaset ME hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Gigaset ME drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Gigaset ME kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , raden we je aan om de Gigaset ME 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Gigaset ME achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Gigaset ME aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Gigaset ME droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Gigaset ME aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Gigaset ME langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Gigaset ME IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Gigaset ME in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Gigaset ME vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Gigaset ME te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Gigaset ME.