Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Doogee T5 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Doogee T5 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Doogee T5. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Doogee T5 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doendoogee-t5

Stappen die je moet volgen als je Doogee T5 in het water is gevallen

Als je je Doogee T5 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Doogee T5 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Doogee T5 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Doogee T5 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Doogee T5 uit het water hebt gepakt en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Doogee T5 zit

Met een rietje moet je het water uit je Doogee T5 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Doogee T5 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Doogee T5 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Doogee T5 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Doogee T5 kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel enkele uren voor een ventilator te zetten. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Doogee T5 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Doogee T5 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Doogee T5 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Doogee T5 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Doogee T5 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen geduld te hebben of de Doogee T5 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Doogee T5 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Doogee T5 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Doogee T5 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Doogee T5 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Doogee T5.