De wifi-verbinding van XIAOMI Mi A2 Lite is vrijwel onmisbaar geworden. Het is immers dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je XIAOMI Mi A2 Lite wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een XIAOMI Mi A2 Lite zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-xiaomi-mi-a2-lite

De wifi van de XIAOMI Mi A2 Lite valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je XIAOMI Mi A2 Lite herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw XIAOMI Mi A2 Lite vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je XIAOMI Mi A2 Lite verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de XIAOMI Mi A2 Lite valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je XIAOMI Mi A2 Lite wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw XIAOMI Mi A2 Lite. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de XIAOMI Mi A2 Lite

Op bepaalde telefoons zoals de XIAOMI Mi A2 Lite bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de XIAOMI Mi A2 Lite’s wifi, dan maakt de XIAOMI Mi A2 Lite weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de XIAOMI Mi A2 Lite

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je XIAOMI Mi A2 Lite, komt soms daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de XIAOMI Mi A2 Lite opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.