De wifi-verbinding van Samsung Galaxy S3 is bijna onmisbaar geworden. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Samsung Galaxy S3 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy S3 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-s3

De wifi van de Samsung Galaxy S3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Samsung Galaxy S3 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy S3 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Samsung Galaxy S3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy S3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Samsung Galaxy S3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy S3. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy S3

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung Galaxy S3 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy S3’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy S3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy S3

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Samsung Galaxy S3, komt eventueel daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Samsung Galaxy S3 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.