De wifi-verbinding van Samsung Galaxy S10 is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Samsung Galaxy S10 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy S10 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-samsung-galaxy-s10

De wifi van de Samsung Galaxy S10 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Samsung Galaxy S10 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy S10 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Samsung Galaxy S10 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Samsung Galaxy S10 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Samsung Galaxy S10 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy S10. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy S10

Op bepaalde telefoons zoals de Samsung Galaxy S10 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy S10’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy S10 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy S10

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Samsung Galaxy S10, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Samsung Galaxy S10 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.