De wifi-verbinding van Moto G6 is zo goed als onvermijdelijk geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Moto G6 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Moto G6 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Moto-G6

De wifi van de Moto G6 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Moto G6 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Moto G6 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Moto G6 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Moto G6 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Moto G6 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Moto G6. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Moto G6

Op sommige telefoons zoals de Moto G6 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Moto G6’s wifi, dan maakt de Moto G6 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Moto G6

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Moto G6, komt eventueel daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Moto G6 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.