De wifi-verbinding van Samsung Galaxy S9 plus is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Samsung Galaxy S9 plus wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Samsung Galaxy S9 plus zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Samsung-Galaxy-S9-plus

De wifi van de Samsung Galaxy S9 plus valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Samsung Galaxy S9 plus herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Samsung Galaxy S9 plus vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Samsung Galaxy S9 plus verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Samsung Galaxy S9 plus valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Samsung Galaxy S9 plus wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Samsung Galaxy S9 plus. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Samsung Galaxy S9 plus

Op sommige telefoons zoals de Samsung Galaxy S9 plus kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Samsung Galaxy S9 plus’s wifi, dan maakt de Samsung Galaxy S9 plus weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Samsung Galaxy S9 plus

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Samsung Galaxy S9 plus, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Samsung Galaxy S9 plus opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.