De wifi-verbinding van LG X Power2 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je LG X Power2 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een LG X Power2 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-lg-x-power2

De wifi van de LG X Power2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je LG X Power2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw LG X Power2 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je LG X Power2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de LG X Power2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je LG X Power2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw LG X Power2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de LG X Power2

Op sommige telefoons zoals de LG X Power2 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de LG X Power2’s wifi, dan maakt de LG X Power2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de LG X Power2

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je LG X Power2, komt eventueel daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de LG X Power2 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.