Het kan gebeuren dat je LG X Power2 zichzelf uitschakelt zonder reden of wat dan ook. Dat is natuurlijk heel irritant, vooral als je net iets aan het doen bent op je telefoon. Wees niet ongerust , het feit dat je LG X Power2 zichzelf uitschakelt, betekent nog niet dat hij kapot is. Inderdaad zijn er vele mogelijke redenen om dit fenomeen te verklaren. We zullen dus in dit artikel beschrijven wat de redenen kunnen zijn voor het uitvallen van LG X Power2 en hoe we dit zouden kunnen verhelpen. We zullen eerst kijken naar defecte en slecht gekalibreerde batterijproblemen. Dan zullen we zien dat het mogelijk is dat de LG X Power2 zichzelf uitschakelt door oververhitting. Daarna zullen we naar de problemen met updates en Apps kijken.

Mijn-schakelt-zichzelf-uit-lg-x-power2

LG X Power2 schakelt zichzelf uit vanwege een defecte batterij

Een van de belangrijkste redenen waarom de LG X Power2 zichzelf uitschakelt, is het batterijprobleem. Want als een telefoon zichzelf plotseling uitschakelt, kan dat een teken zijn dat de batterij buiten werking is. Als je een tweede batterij hebt, kun je een test uitvoeren. Zo niet, dan zijn er toepassingen om het batterijvermogen van de LG X Power2 te testen. Dit is een probleem wat vaak voorkomt op oude batterijen. Dus als jouw telefoon nogal oud is, kan het zijn dat het de batterij is. Als het probleem aanhoudt, ga dan naar de winkel.

De batterij van LG X Power2 is slecht gekalibreerd

Het gebeurt weleens dat de LG X Power2 zomaar uitvalt omdat de batterij niet goed gekalibreerd is. Dat wil zeggen dat de telefoon denkt dat jouw batterij veel leger is dan hij in werkelijkheid is. De LG X Power2 valt dan uit daar hij denkt dat de batterij leeg is. Dan is het tijd om de batterij te kalibreren. Daarvoor moet je volledig de LG X Power2 ontladen. Haal de batterij eruit en plaats deze terug. Sluit hem vervolgens aan op de oplader en laat de LG X Power2 maximaal opladen. In principe zal de LG X Power2 zich dan niet zomaar meer uitschakelen.

LG X Power2 schakelt zichzelf uit door oververhitting

Oververhitting kan ook een reden zijn waardoor de LG X Power2 uitvalt. Want om veiligheidsredenen schakelen overhitte telefoons zichzelf uit. De redenen voor oververhitting kunnen talrijk zijn en we raden je aan ons artikel oververhitting van LG X Power2 te lezen.

LG X Power2 schakelt zichzelf uit vanwege ongedane Android-updates

Ook dat zijn van die problemen die het uitvallen van de LG X Power2 tot gevolg kunnen hebben. Want, als jouw telefoon niet up-to-date is, zou het soms mogelijk zijn dat hij zichzelf uitschakelt. Je moet daarom de update van je LG X Power2 controleren. Daarvoor kun je onze gids Update van LG X Power2 raadplegen hoe je jouw LG X Power2 kunt updaten.

Een App kan LG X Power2 uitschakelen

Apps kunnen soms een telefoon blokkeren. Sommige applicaties veroorzaken inderdaad bugs op de LG X Power2 en sommige juist het uitvallen van de telefoon. Als jouw LG X Power2 altijd zichzelf uitschakelt wanneer je dezelfde App gebruikt, kan daar het probleem van komen, en als dat zo is, verwijder dan die App.