De wifi-verbinding van HUAWEI P20 Pro is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je HUAWEI P20 Pro wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een HUAWEI P20 Pro zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-HUAWEI-P20-Pro

De wifi van de HUAWEI P20 Pro valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je HUAWEI P20 Pro nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw HUAWEI P20 Pro vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je HUAWEI P20 Pro verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de HUAWEI P20 Pro valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je HUAWEI P20 Pro wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HUAWEI P20 Pro. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HUAWEI P20 Pro

Op bepaalde telefoons zoals de HUAWEI P20 Pro kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HUAWEI P20 Pro’s wifi, dan maakt de HUAWEI P20 Pro weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HUAWEI P20 Pro

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je HUAWEI P20 Pro, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de HUAWEI P20 Pro opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.